Bra skor gör allt, eller?

19.09.2016 13:14

Nu drar snart  inomhussäsongen igång på allvar så passa på att redan nu kolla in dina "gamla vanliga" skor, passar de? är gummit fortfarande mjukt? sitter sulan och sömmarna ordentligt... som ni ser finns det en del att tänka på.

En bra sko ger dig ett bättre spel eftersom den hjälper dig på vägen med ett bra grepp i golvet och samtidigt med sin rundade sula ger dig ett glid så du t.ex kan få snabba sidoförflyttningar och bättre balans. Med dagens lättviktskor, som inte känns tunga och klumpiga, blir spelet/matchen så mycket roligare eftersom man arbetar med "snabba fötter"-känslan genom hela passet = Win-Win situation :-)

Jo, det går visst för alla nybörjare att träna några gånger utan skor, men tänk på att det blir halt med strumpor på golvet.

Att man kan bli trampad, när man fångar bollen i sidled och inte får grepp, att man inte kan stanna i tid utan glider och slår sig...

Och skador vill vi inte att någon spelare ska få eller ha så förebygg och ta med skor redan första gången ni "provar på" eller tränar hos oss.

Samtidigt vet vi alla - att det är inte skorna som gör grovjobbet, det är hur vi byggt upp och tränar våra fötter och  hela vår kropp som gör det där "lilla extra" under våra träningar och matcher :-)