Ett stort magplask...

17.10.2016 19:50

...så kan man sammanfatta helgens seriespel. Nykomlingen Arkelstorps BTK ställdes mot de 2 bästa lagen i serien och det visade sig bli alldeles för tufft.

Vi förlorade borta mot Kvarnby AK med 8-1 och på hemmabord inför storpublik (för att vara bordtennis) blev det förlust med 8-0 mot Tomelilla AIS. Det är bara för oss att slicka såren och ta nya tag! 

Det fanns dock några ljusglimtar som vi tar med oss. Lenny vann över Kvarnbys defensiv-spelare Lena Johnsson och Said förlorade med 3-2 i set mot Kvarnbys näst bästa spelare Jesper Nilsson. Marcus vann sina första set väldigt övertygande i båda sina singlar mot Kvarnby. 

Helgens största överraskning var våran B-lagsspelare Lasse som fick spela istället för skadade Fogge. Lasse spelade som aldrig förr och visade inga hämningar. Han mötte Kvarnbys bästa spelare Thomas Andersson och gav honom en rejäl match trots förlust och där blev setsiffrorna 12-10, 8-11, 5-11, 13-15. Lasse spelade även riktigt bra mot William från Tomelilla där det blev förlust med 3-2 i set. Said blev utklassad mot samma spelare och det är mindre än 1 år sedan som Said besegrade William på en tävling. Annars var det bara Marcus som tog set mot en spelare från Tomelilla och det var mot deras nya engelsman George Hazell.

Våra A-lagsspelare har hamnat i en formsvacka som inte synts till på länge och även om vi mötte topplagen i serien så ska vi kunna bjuda upp till dans och vinna några matcher. Just nu håller tränare Lenny på att skissa fram ett nytt träningsupplägg som ska hjälpa våra spelare att bryta denna trend och spelarna kommer kämpa ännu hårdare på träningarna för att få upp tempot på spelet! 


Lasse och Lenny värmer upp i Kvarnbys hall.