Så nära att nå SM via Skånska Mästerskapen (DM)

07.11.2015 21:25

Lenny och Said begav sig till Skurups Arena för att spela en prestigefylld turnering denna dag.

I dubbelklassen så var startfältet väldigt tufft där de flesta spelarna har fler poäng än oss på rankingen och spelar högre upp i seriesystemet. Vi var nöjda om vi bara kunde vinna 1 match. Vi lyckades dock skrälla oss hela vägen till finalen efter att ha slagit ut 2 av 4 dubbelpar som var seedade. I finalen väntade såklart ett seedat dubbelpar till och efter att ha legat under med 0-2 i set så spelade vi upp oss betydligt och hämtade upp till 2-2 i set. I avgörande set så hade vi ledningen med 6-2 men sen började vi missa enkla bollar och segern slank ur greppet till en svidande förlust med 12-10. Hade vi vunnit hade vi fått spela i SM i dubbelklassen vilket hade varit en stor sensation!

I singelklass 3 så hamnade vi båda i 3-manna grupper där Lenny gick vidare med 1 vinst och Said åkte ut efter 2 förluster. Den ena förlusten var med 3-2 i set mot en seedad spelare som Lenny senare slog ut i semifinal. Väl framme i finalen så stötte Lenny på en spelare från Lund som han förlorade mot i gruppspelet och denna finalen spelades efter finalen i dubbelklassen så benen började säga sitt. Lenny hade inte så mycket att sätta emot och förlorade med 3-0 i set. Ändå stark prestation med tanke på att Lenny fick hoppa mellan slutspel i dubbel och slutspel i klass 3 med bara någon minuts vila mellan matcherna!

I singelklass 2 så var vi rätt så utmattade och mäktade bara med 1 seger var i våra grupper och åkte således ut redan där. Said fick revansch på en spelare från Malmö han förlorade mot i förra gruppspelet men det hjälpte föga då de andra två i gruppen var väldigt bra och de kom 1:a respektive 3:a i klassen till slut.

Vi är för det mesta nöjda med helgens cupspel men dock var Said missnöjd med att inte gå vidare från något gruppspel i singelklasserna då det var några år sedan det hände senast!